Osuuskunta

Työosuuskunta P-K NAPAKKA Osk

Osuuskunta perustettiin 8.1.2004. Perustajajäseniä oli 20, jäseniä on tällä hetkellä 30, joista suurin osa on naisia.

Osuuskunta on tarpeesta syntynyt työväline niille, joilla on tavoitteena itsensä työllistäminen tai myöhemmin yrittäjyys. Osuuskunta antaa hyvät mahdollisuudet testata yritysideaa ja valmistella yritystä. Osuuskunta antaa yritysneuvontaa tarpeen mukaan.

Yhtenä erityisalueena, mikä oli suurin sysäys osuuskunnan perustamiseen, oli sijaispalvelut yrittäjille, nk. puotiska-malli.

Osuuskunnassa ei ole tärkeintä yrityksen voiton tavoittelu, vaan jäsentensä talouden tukeminen.

Jäsenet ovat palkansaajaan rinnastettavia työntekijöitä, jotka toimeksiantojen perusteella suorittavat erilaisia työtehtäviä yrityksille ja yksityisille ihmisille. Töiden kestot vaihtelevat tunneista useiden vuosien projekteihin ja ovat ammattialoiltaan hyvinkin laajoja. Työosuuskunta NAPAKKA on myös monialaosuuskunta.

Yleistä osuuskunnasta

Osuuskunta on vapaaehtoinen organisaatio, joka ilman sukupuolista, yhteiskunnallista, rodullista, poliittista tai uskonnollista syrjintää on avoinna kaikille, jotka voivat käyttää osuuskunnan palveluja ja ovat valmiita noudattamaan jäsenyyden velvotteita. Jäsenyys ei ole pakollista. Jäsenyyttä voi halutessaan hakea kolmen kuukauden koeajan jälkeen.

Osuuskunta on itsenäinen ja riippumaton, jäsentensä hallitsema demokraattinen organisaatio. Päätöksentekoon aktiivisesti osallistuva jäsenkunta määrää toimintalinjoista. Osuuskuntakokouksissa kaikilla jäsenillä on yhtäläinen äänioikeus, jäsen ja ääni. Luottamushenkilöt ovat tilivelvollisia jäsenkunnalle.

Lisää tietoa osuustoiminnan periaateista Pellervon sivuilta.

NAPAKAN toimintaan liittyviin kysymyksiin vastaa palveluohjaaja Sinikka Härkönen.

Ota yhteyttä puhelimitse 050 4104 040 tai sinikka.harkonen[at]napakka.net